inici | jclic | com funciona?

Què és el JClic?

El JClic és un conjunt d'aplicacions informàtiques que serveixen per a realitzar diversos tipus d'activitats educatives: trencaclosques, associacions, exercicis de text, mots encreuats...

Les activitats no s'acostumen a presentar soles, sinó empaquetades en projectes. Un projecte està format per un conjunt d'activitats i una o més seqüències, que indiquen l'ordre en què s'han de mostrar.

L'antecessor del JClic és el Clic, una aplicació que des del 1992 ha estat emprada per educadors i educadores de diversos països com a eina de creació d'activitats didàctiques per als seus alumnes.

El JClic està desenvolupat en la plataforma Java, és un projecte de codi obert i funciona en diversos entorns i sistemes operatius.

A les pàgines d'activitats de la zonaClic s'ofereixen dues maneres d'accedir als projectes JClic:

Visualitzar les activitats en un applet

Un applet és un objecte incrustat en una pàgina web. Els projectes que es veuen d'aquesta manera no queden emmagatzemats al disc dur: el JClic els descarrega, els fa servir i finalment els esborra.
Si l'applet JClic no s'engega correctament comproveu la configuració del sistema Java del vostre ordinador. Es recomana també donar un cop d'ull a la pàgina on s'explica el procés de càrrega dels applets.

Instal·lar les activitats a l'ordinador

Els JClic té un assistent que us permet descarregar les activitats i desar-les a la biblioteca de projectes del vostre ordinador. La biblioteca es crea la primera vegada que s'engega el JClic, o quan s'intenta fer la primera instal·lació d'un projecte.
Per veure els projectes de la biblioteca us caldrà descarregar i instal·lar el JClic.
Com en el cas anterior, si l'instal·lador no s'engega correctament és probable que us calgui comprovar la configuració del sistema Java de l'ordinador.

 


 
Generalitat de Catalunya - Departament d'Educació Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya